picture

CONCERT FiRMA - primul live electric din 2016!

  • CONCERT FiRMA - primul live electric din 2016!
  • Alternative Rock
  • Control
  • 5 februarie 2016
  • 21:00
2903
.
Recomandă Favorite

Pe 5 februarie, FiRMA va susține primul concert electric din 2016 în club Control București.

Trupă icon a rockului alternativ românesc revine cu repertoriul care îmbină piesele devenite emblema unei întregi generații, precum „La Orbire”, „Nimeni” și „Important”, cu materialele deja consacrate de pe volumul I al dublului album „Descântece”. 
Show-ul trupei FiRMA din Control va include și două interpretări în premieră și dezvăluiri despre următorul clip.

FiRMA, trupă icon a rockului alternativ românesc, spărgea tiparele și redefinea standardele pieței muzicale de la începutul anilor 2000, cu piese și materiale video foarte apreciate chiar și la nivel internațional.

FiRMA a fost prima trupă românească nominalizată la o secțiune internațională ("New Sounds of Europe”) și invitată să performeze la gala MTV European Music Awards, în 2007 la München, după ce în 2004 fusese nominalizată la MTV European Music Awards la categoria "Best Romanian Act" și "Best Rock Band" la MTV Romanian Music Awards în 2005.

După două albume de succes și participarea la MTV European Music Awards la München, FiRMA a intrat într-o perioadă de creație detașată, revenind în forță pe scenă în iunie 2014. 
În octombrie 2014, FiRMA a dăruit publicului un prim volum al albumului „DESCÂNTECE”, disponibil online AICI.

O dovadă a aprecierii trupei în noul context este și premiul MOST WANTED COMEBACK, pe care FiRMA l-a primit in luna noiembrie la Premiile SUNETE 2014.

Pe 14 februarie 2015, FIRMA a lansat clipul piesei „DouăSuflete”, un extras de single ce anunța următorul album. Videoclipul, regizat chiar de „Rocca”, propune o abordare dintr-o perspectiva cinematografică. Free Space Films a asigurat producția materialului video, iar colaborarea cu Rhea Costa și-a pus amprenta asupra styling-ului clipului. 

După lansarea albumului „Descântece - Vol.1”, FiRMA a pornit într-un turneu național de promovare a noului material, care i-a purtat pe scenele cluburilor din întreaga țară, iar în 2015 și pe scenele festivalurilor cu tradiție precum „Chants, sons sur la scene”(București),  Festivalului International de Film Transilvania (Cluj), G-Old Day (Satu-Mare), PADINA FEST (M-ții Bucegi), Copacul cu Cărți (București), FOCUS Festival (Sibiu), Bucharest Christmas Market (București).

Videoclipul single-ulul „Prizonieri de război”, lansat pe 11 septembrie 2015, reunește figuri de o importanță mondială în domeniul politic, artistic, social și spiritual, aduse într-un mod artistic la un nivel de comunicare a aceluiași mesaj, potențat de imagini care descriu forța distructiva a omenirii. „O poveste nouă, veche de când lumea...”
Clipul „Prizonieri de război” este regizat chiar de solistul trupei - Daniel „Rocca” Stoicea, la fel ca „La Orbire”, „Baby is Crying” și „Doua Suflete”.

În acest moment, FiRMA îi reunește pe scenă pe Rocca (voce/ chitară) și Erhan (bas), membrii de bază ai trupei, cu Adrian Coman (chitară) din 2014 și Cristi Jakab Jr. (tobe/ percuție) din vara anului 2015.

Comentarii