picture

CHARLIE PARKER & DIZZY GILLESPIE Tribute: o celebrare a două genii ale jazz-ului

  • CHARLIE PARKER & DIZZY GILLESPIE Tribute: o celebrare a două genii ale jazz-ului
  • Jazz
  • Sala Radio
  • 31 martie 2016
  • 20:00
3453
.
Recomandă Favorite

Evenimentul Legends of Jazz: A CHARLIE PARKER & DIZZIE GILLESPIE Tribute va avea loc pe 31 martie, ora 20.00, la Sala Radio din Capitală.

Cum ar fi sunat jazz-ul fără aportul unor legende că Charlie Parker şi Dizzy Gillespie? Posibil mai sărac, însă cu siguranţă diferit.

Evenimentul Legends of Jazz: A CHARLIE PARKER & DIZZIE GILLESPIE Tribute,  powered by BMW - official car, ce va avea loc pe 31 martie, la Sala Radio din Capitală, îşi propune o incursiune în muzica a doi dintre cei mai aclamaţi artişti de jazz din toate timpurile, însă într-o interpretare proaspătă.

All Star Band-ul format din Cătălin Milea, Sebastian Burneci, Sorin Zlat, Adrian Flautistu şi Laurenţiu Zmau îşi propune să aducă pe scena Sălii Radio celebrele compoziții Yardbird Suite, Ornithology, Bird Gets The Worm sau Bird of Paradise, cântate într-o manieră aparte, un omagiu adus celor care au fost Bird şi Dizzy.

„Acest band nu este o replică a perioadei bebop a anilor ‘50, ci o celebrare a două genii jazzistice şi a ideilor care însufleţesc muzica jazz, printre care libertatea, inovaţia şi improvizaţia” spune Cătălin Milea - saxofon.

„Interpretăm compoziţii ale acestor avangardişti ai timpului lor, dar în scenă ne cântam de fapt pe noi. E cea mai sinceră abordare pe care o putem avea faţă de muzica unor legende", continuă acesta.

Cătălin Milea este, probabil, unul dintre cei mai creativi şi activi saxofonişti români, un exponent al generaţiei sale, care şi-a format o voce proprie, atât ca interpret, cât şi compozitor. Distins cu prestigioasa Huygens Beurs (bursa acordată de Guvernul Olandei) şi susţinut de Fundaţia Makarov, Cătălin Milea a înregistrat deja două albume Re-Bop Unit featuring Dick Oatts şi Something for Now şi a evoluat alături de diverşi artişti de prestigiu, atât ca lider, cât şi ca invitat.

Născut într-o familie de muzicieni din Constanța, Sebastian Burneci cântă la pian şi trompetă de la vârsta de 6 ani. După absolvirea Conservatorului din Bucureşti, acesta urmează cursurile Conservatorului Prins Claus din Olanda unde studiază trompetă jazz, ulterior colaborând cu Orchestra Simfonică Radio şi cu Filarmonica de Stat. În prezent, Sebastian este fondatorul şi liderul Bucharest Jazz Orchestra.

Un pianist de jazz cu experienţă, clarinetist, compozitor şi orchestrator, Sorin Zlat este recunoscut pentru abordarea sa foarte creativă a jazz-ului. A obţinut recunoaşterea pe scena europeană de jazz, atât ca solist cât şi alături de trupa sa, Sorin Zlat Trio. De curând, acesta a fost desemnat câştigătorul concusului Jacksonville Piano Jazz Competition - 2015, fiind primul muzician din afara Statelor Unite care primeşte Marele Premiu.

Adrian Flautistu are la activ colaborări cu nume importante din muzica românească precum Nicu Alifantis, Garbis Dedeian sau Mircea Tiberian. A cântat alături de Johnny Răducanu, iar în prezent face parte din mai multe proiecte de jazz şi nu numai.

Laurenţiu Zmau face parte din lumea muzicii de foarte mic, iar experienţa sa include colaborări cu Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Marius Popp, Nicolas Simion, Marius Vernescu, Anca Parghel dar şi artişti pop. A participat la mai multe festivaluri de jazz, iar din 2013 este colaborator permanent al Big Bandului Radio.

Evenimentul Legends of Jazz: A CHARLIE PARKER & DIZZIE GILLESPIE Tribute face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, în cadrul căreia anul acesta vor mai concerta:

* KENNY GARRETT Quintet - 21 Aprilie, Sala Radio 

* PAOLO FRESU * RALPH TOWNER - 14 Mai, Sala Radio 

* JACK DEJOHNETTE TRIO feat. Ravi Coltrane - 3 Noiembrie, Sala Radio

Comentarii