picture

JOE LOVANO readuce jazz-ul clasic, pe scena Sălii Radio

  • JOE LOVANO readuce jazz-ul clasic, pe scena Sălii Radio
  • Jazz
  • Sala Radio
  • 25 martie 2017
  • 20:00
2305
.
Recomandă Favorite

Artistul va susține primul său concert în România în data de 25 martie 2017, de la ora 20.00, la Sala Radio din București.

Câștigător al Premiului Grammy, saxofonist și compozitor, JOE LOVANO se poziționează în avangarda grupurilor de Jazz de mari sau mici dimensiuni și este considerat unul dintre cei mai buni saxofoniști tenor din toate timpurile. 

Lovano declară ca este “fascinat” de scena de jazz din Europa, în special din cea de Est, și că așteaptă cu nerăbdare turneul său european, care îl va duce în Spania, Cehia, România și Ungaria.

În Classic Quartet, proiectul cu care se prezintă și pe scena Sălii Radio, Lovano va explora bogata istorie a jazz-ului “clasic”, de la swing la bebop.

Botezarea unui proiect cu numele "clasic” poate părea puțin pretențios, la prima impresie, dar în acest caz, denumirea pare că se potrivește ca o manușă. Clasic, prin definiție, este ceva "de cea mai înaltă calitate, clasă sau rang", iar acest lucru se potrivește cu siguranță proiectului lui Joe Lovano, consideră prestigioasa publicație All About Jazz.

La București, publicul va putea asculta integral albumul Classic! Live at Newport, dedicat memoriei pianistului Hank Jones, un album aclamat de critici, a cărui lansare a durat nu mai puțin de 11 ani, de la înregistrarea sa în 2005, pâna la lansarea oficială din 2016. Potrivit artistului, acesta este și ultimum album ce va fi lansat sub egida Blue Note.

PROGRAM:


Concertul “JOE LOVANO - Master of Saxophone” va avea loc pe 25 Martie 2017, ora 20:00, la Sala Radio din București. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.


Bilete

Biletele pentru acest eveniment costă de la 105 de lei în funcție de categorie și pot fi cumpărate din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online pe eventim.ro, iabilet.ro și bilete.ro. 

Comentarii