picture

THE DEEP SOUND OF MARAMURES

  • THE DEEP SOUND OF MARAMURES
  • Electronic
  • Control
  • 10 mai 2017
  • 21:00
2393
.
Recomandă Favorite

Concert în premieră la București miercuri, 10 mai, începând de la ora 21.00, în Club Control.

Sunetele străvechi ale Maramureșului, găsite de un antropolog și reinventate electro în cel mai pur sound contemporan, variind de la ambiental la trance, sunt răstălmăcite vizual de un cercetător taiwanez, doctor în designul architectural interactiv, faimos, printre altele, pentru o remarcabilă prezentare din cadrul Mercedes Benz Amsterdam Fashion Week 2016. Bătăi de demult, misterioase, purtând prin timp mesajele lor pline de forță,  alunecă în reprize de trance progresiv sau psy, pentru a se pierde într-un ambiental cu secvențe de pian acustic sau în zone electro-dance experimental. Două concepte de cercetare, traduse într-un limbaj estetic contemporan, doi cercetători care explorează noi limbaje de expresie într-un performance care va fi prezentat în premieră la București miercuri, 10 mai, începând de la ora 21.00, în Club Control.

Evenimentul este organizat de AsCult - Asociația pentru Cultură și Civilizatie din Baia Mare, în colaborare cu Asociația Vasile Tomoiagă, Helios, Institutul Cultural Român și Universitatea de Științe Agronomice din București.

  • Cei care doresc să știe mai multe despre structura academică și de cercetare a proiectului “The Deep Sound of Maramures” sunt așteptați marți, 9 mai, începând de la ora 17.00, de ARCUB, la Hanul Gabroveni, Sala Cafenea . Proiectul va fi prezentat în cadrul unei conferințe la care vor participa: antropologul Petru Pap - inițiatorul proiectului Deep Sound of Maramureș, Jia-Rey (Gary) Chang – doctor în arhitectură și design urban, dr. Anuța Pop –coordonatorul Ansamblului Maramureșul și  Andreea Ciortea, manager cultural - inițiator al proiectului IA Sibiu. 

Intrarea este liberă!

Comentarii