picture

Piano Battle : Enhco vs Neselovskyi

  • Piano Battle : Enhco vs Neselovskyi
  • Jazz
  • 8 iunie 2020
  • 19:00
Cumpără Bilete
1849
.
Recomandă Favorite

Concertul Piano Battle : Enhco vs Neselovskyi este reprogramat pentru data de 8 iunie, ora 19, la cinema Elvira Popescu, datorită restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Doi pianiști strălucitori se vor întrece în măiestrie și improvizație, spre deliciul dvs.: Enhco vs Neselovskyi - la sala Cinema Elvire Popesco a Institutului Francez.

În duet la două piane, ei se vor provoca reciproc cu impovizații spectaculoase, teme din ce în ce mai sofisticate și probe de măiestrie. De asemenea, vor alege cele mai frumoase compoziții ale lor, pentru câteva intermezzi solo.

Acest concert este inspirat de filmul “Povestea pianistului de pe ocean” (aka Legend of 1900) al lui Giuseppe Tornatore, cu Tim Roth în rolul principal.

Îl veți vedea în premieră în România pe Thomas Enhco, copil teribil al pianului de jazz. Născut la Paris în 1988, descendent al legendarei familii de muzicieni Cassadesus, a urcat la 9 ani pe scena festivalurilor de la Marciac, Vienne și Antibes alături de Didier Lockwood, tatăl său vitreg. A scos primul său album de jazz la 15 ani, avându-l în trupă pe Peter Erskine. Un an mai târziu a intrat la Conservatorul din Paris, de unde a fost exmatriculat peste doi ani, când a plecat în Japonia, unde a stat în turnee timp de patru ani și a înregistrat trei albume - unul dintre ele alături de Jack DeJohnette și John Pattitucci.

Comentarii