picture

Medeski, Scofield, Martin & Wood - Juice

2285
.
Recomandă Favorite

„Juice” înseamnă o colaborare inspirată dusă la apogeu şi o combinaţie de accesibil şi virtuoz într-una dintre cele mai fericite variante.

Timp de mai bine de două decenii, claviaturistul John Medeski, bateristul Billy Martin şi basistul Chris Wood, în fascinaţia lor legată de posibilităţile nenumărate de a explora muzica improvizată, bazată pe groove, au trecut şi prin cluburi intime şi pe la festivaluri ci scene mari, efortul lor complex fiind uneori îmbogăţit de câte un colaborator remarcabil.

Cel mai de succes şi prolific proiect comun este cel alături de chitaristul John Scofield, a cărui imensă personalitate oferă nuanţele cele mai potrivite care să pulseze pe un groove energic şi să se îmbine cu timbrul orgolios al orgii Hammond.

În 2014, ei au înregistrat zece piese pentru albumul „Juice”, al patrulea de la debutul din 1998, numit „A Go Go”. Setul cuprinde câteva piese proprii, intercalate de câteva preluări bine alese, unificate de un trunchi ritmic dens, dominat de accente afro-latine şi de funk. Starea de celebrare şi de camaraderie se instalează încă de la început, se intră într-o temă, după care ritmul susţine cele mai consistente desfăşurări de compoziţie spontană, întărite de tonul matur al chitarei lui Scofield, de balansul tandemului Martin-Wood şi de căldura instrumentelor analogice mânuite de Medeski. „Juice” înseamnă o colaborare inspirată dusă la apogeu şi o combinaţie de accesibil şi virtuoz într-una dintre cele mai fericite variante. 

Comentarii