picture

Chick Corea - The Spanish Heart Band - Antidote

  • Chick Corea
  • Jazz
  • 12
  • Label 1
Cumpără Album
2986
.
Recomandă Favorite

Chick Corea este un nume atât de mare încât îi putem alătura toate superlativele folosite în muzică în ultimii 50 de ani, de la legendă vie la vizionar, versatil și virtuoz.

Toate variantele în care și-a prezentat viziunea despre jazz sunt opere de artă într-un spectru foarte larg de expresie, iar toate formulele folosite au transmis semnele unui geniu, cu anvergură globală.

 Astfel se prezintă și albumul apărut în 2019, pornit din inima spaniolă a autorului, în colaborare cu un grup de artiști hispanici pe cât de strălucitori, pe atât de potriviți compozițiior. Armando Corea s-a născut în Massachusetts, dar sufletul lui muzical provine din Spania și America Latină. De aceea, albumul ”Antidote” este un paradis al solourilor și un festival de sonorități hispanice. ”Antidote” este un album de o remarcabilă intimitate, in pofida densității orchestrației și a interpretării. Toți muzicienii sunt soliști remarcabili și se manifestă în spiritul compoziției. În al cincilea deceniu de activitate, Chick Corea pare o sursă inepuzabilă de idei și colaborări, inspirând generații întregi de ascultători și muzicieni, indiferent de gen.

Omul cu discurile este un material scris și îngrijit de Berti Barbera

Comentarii