picture

The Bad Plus - ACTIVATE INFINITY

  • The Bad Plus
  • Jazz
  • 2000
  • Reprise Records
Cumpără Album
815
.
Recomandă Favorite

Schimbarea unui instrument într-o formulă închegată de trio presupune o schimbare sensibilă, mai ales când e vorba de principalul motor melodic. The Bad Plus se află la al doilea album de când pianistul Orrin Evans l-a înlocuit pe Ethan Iverson în 2018.

Schimbarea unui instrument într-o formulă închegată de trio presupune o schimbare sensibilă, mai ales când e vorba de principalul motor melodic. The Bad Plus se află la al doilea album de când pianistul Orrin Evans l-a înlocuit pe Ethan Iverson în 2018.

Orientați spre noua direcție, cei trei remarcabili muzicieni se completează într-o abundență de spirit și creativitate, producând unul dintre cele mai bune apărute sub acest nume. Grupul devine un singur organism și se manifestă viguros, în siguranță și cu multă imaginație. Bucuria e clară, la fel și viziunea, ca în toți cei 18 ani de aventură și refuz al convenționalului, cu un plus de rafinament. The Bad Plus și-au construit un repertoriu original după reguli proprii, devenind unul dintre cele mai puternice formule de trio din jazz-ul actual. ”Activate Infinity” reflectă exuberanța schimbării de componență și indică starea momentului de vârf prin care trece grupul.

The Bad Plus Activate Infinity

În societatea profund dezechilibrată și divizată, astfel de exemple de echilibru și gust muzical reprezintă un dram de sănătate, de ordine în haos, libertatea de a exprima ceva personal și sincer, cu sens, fără a fi constrâns de limitele sociale. Cu fiecare membru contribuind la compoziție, ”Activate Infinity” sună proteic și concentrat, scris individual și produs în grup, așa cum trebuie să sune un album autentic de jazz modern.

Ascultă!

The Bad Plus Activate Infinity

  • Credit foto: Shervin Lainez / jazzfederation.de
  • Text de Berti Barbera pentru Zile și Nopți 
Comentarii