picture

Juan de Marcos deschide Jazz in the Park

15 Martie
633
.
Recomandă Favorite

Juan de Marcos, fondatorul Buena Vista Social Club, concerteaza in deschiderea festivalului Jazz in the Park 2018

Juan de Marcos, lider, director muzical si fondator al proiectului Buena Vista Social Club cântă în deschiderea festivalului Jazz in the Park împreună cu Big Band-ul său de suflet Afro-Cuban All Stars.

14 dintre cei mai buni muzicieni cubanezi ai tuturor timpurilor, membri ai grupului Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars, concertează în premieră națională la Cluj. Concertul lor, care îmbină muzica jazz cu stilul afro-cuban, va avea loc la Opera Maghiară în 21 iunie, în prima zi de festival, iar biletele s-au pus în vânzare astăzi.

Legenda muzicii cubaneze, Juan de Marcos, lider, director muzical și fondator al fenomenului Buena Vista Social Club, duce astfel mai departe, prin Afro-Cuban All Stars, energia extraordinară transmisă de stilul Buena Vista.

 

„Mereu am avut o fascinație pentru muzicienii cubanezi și pentru modul lor de interpretare. E fantasic ce bucurie au în a cânta, motiv pentru care muzica lor e plină de energie pozitivă, foarte lirică, foarte ușor de ascultat și de înțeles. Dacă muzica ar defini în totalitate un popor, Cuba cred că ar fi cea mai exotică țară de pe Pământ. Totul a început de la Buena Vista Social Club, care a fost un fenomen mondial, în principal datorită acestei bucurii. Iar acum vom avea Cluj Afro Cuban All Stars, un proiect care continuă fenomenul Buena Vista și care a făcut turul întregii lumi, dar nu a poposit la noi încă. Din punctul meu de vedere, acest concert este un must listen pentru toți pasionații de muzică”, spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida. Afro-Cuban All Stars se remarcă prin ritmuri bolero, chachachá, salsa, son montuno, timba, guajira, danzón, rumba și abakua.

Au trecut mai bine de 20 de ani de când muzicianul și liderul Juan de Marcos Gonzales, considerat o legendă a muzicii cubaneze, a atins faima internațională cu fenomenul muzical global reprezentat de Buena Vista Social Club. De atunci și până azi, el și trupa Afro Cuban All Stars au popularizat în toată lumea muzica cubaneză.

Comentarii