picture

Concursul Internațional Jazz in the Park 2018

16 Aprilie
629
.
Recomandă Favorite

Concursul Internațional Jazz in the Park 2018 caută cele mai bune formații de jazz ale momentului

Trupele care cântă jazz se pot înscrie la a patra ediție a Concursului Internațional Jazz in the Park, cel mai important concurs de jazz din România și singurul festival tip concurs din țară. Competiția are loc într-o atmosferă în care natura se îmbină cu muzica și e dotată cu premii totale de 5.000 de euro, plus șansa de a cânta la alte evenimente și festivaluri din România și din străinătate.

Marele câștigător al concursului va semna două contracte plătite la festivalul Jazz in the Park, în 2018 și 2019 și va obține premiul I, în valoare de 9.000 de lei. În plus, fiecare formație finalistă are parte de promovare la festivalul Jazz in the Park și va cânta live în fața unui public iubitor de muzică de calitate și a juriului de specialitate.

 

Platformă de lansare și promovare pentru viitoare personalități ale jazz-ului

Organizatorii festivalului vor să le dea șansa trupelor să cânte într-o atmosferă de festival, în aer liber, pe plaja de pe malul Someșului în fața juriului și a unui public numeros. În plus, premiile cresc mult în valoare, iar pe lângă bani câștigătorii au parte de multe experiențe menite să contribuie la promovarea și dezvoltarea trupelor precum promovarea la alte evenimente și festivaluri. Concursul a crescut mult în ultimii ani, reunește formații din țară și din străinătate, astfel că acum, la a patra ediție, se mută în weekend, în 22-24 iunie 2018. Locul de desfășurare e unul special: e vorba despre, plaja Grigorescu din Cluj-Napoca, loc cunoscut și ca RiverStage, pe Malul Someșului.

Se pot înscrie trupe dornice de afirmare și care doresc să scrie istoria jazz-ului, iar eligibile sunt piese din stilul generic jazz: de la acid jazz, bossa nova, cool jazz la funk, free, blues, jazz rap, jazz rock, nu jazz, punk jazz sau swing. Din juriul concursului fac parte Ștefan Vannai - profesor de jazz, Bágyi Balázs - președintele Uniunii de Jazz din Ungaria, Radu Pieloiu - membru în trupele Sebastian Spanache Trio, Monom, Helen și Alexandrina, Marius Chivu - redactor Dilema veche și Aranka Takacs - managerul Concursului Internațional Jazz in the Park.

Înscrierile în concurs se fac online pe website-ul festivalului, secțiunea concurs: http://jazzinthepark.ro/concurs. Termenul limită pentru înscrieri este 14 mai 2018. Anul trecut, câștigătoare a concursului a fost desemnată formația Antal Gabor Trio din Ungaria. Trupa va cânta în 2018 pe MainStage, în Parcul Central, la festivalul Jazz in the Park.

Festivalul Jazz in the Park crește în 2018 și se întinde pe durata a 11 zile, 21 iunie-1 iulie, cu muzică live în parc, pe malul Someșului, în stradă, în săli de spectacole și în alte locuri din Cluj. Festivalul și-a anunțat primele trupe confirmate pentru ediția din 2018: Fanfare Ciocârlia, Moonlight Breakfast, A-C Leonte, JazzyBIT, Antal Gabor Trio.

Comentarii