picture

Smida Jazz Fest 2018 - Muntele ca scenă supremă (II)

03 August
555
.
Recomandă Favorite

Unul dintre cele mai speciale festivaluri din România, cel de la Smida, ajunge în această vară la (doar) a doua ediție. Iată programul celei de-a doua zile - sâmbătă, 18 august.

Unul dintre cele mai speciale festivaluri din România, cel de la Smida, ajunge în această vară la (doar) a doua ediție. A treia, dacă punem și ediția pilot. În doar trei ani, satul din Apuseni a devenit epicentrul jazzistic al zonei, dar și o destinație model pentru cei care vor să combine muzica, natura și oamenii de calitate într-un decor unic. O cură de bine la sfârșitul căreia mintea și trupul nu vor face decât să-ți mulțumească.

Iată programul celei de-a doua zile.

Sâmbătă, 18 august

KRiSPER (RO) - proiect Inițiat de Adi Stoenescu (pian electric), alături de ceilalți doi membri din Arcuș Trio: Alex Arcuș (saxofon) și Marcel Moldovan (tobe), cărora li s-au alăturat Michael Acker (bas) și Harvis Cuni Padron (trompetă). Băieții ăștia care știu cu muzica vin la Smida direct de pe scena fusion din București. Se remarcă printr-un sound agresiv, obținut dintr-o combinație de jazz, rock și pop, cu o afinitate aparte pentru improvizație și experiment.

Barabás Lőrinc Quartet (HU) Trompetistul Barabás Lőrinc, considerat un catalizator al muzicii de improvizație din Budapesta, s-a făcut remarcat pe scenele internaționale ale unor evenimente precum Montreaux Jazz Festival sau iTunes Festival (Londra), iar în 2015 a pus bazele Barabás Lőrinc Quartet. Te așteptăm la Smida să ne bucurăm de sunetul lor unic ce îmbină ritmurile groovy, liniile de bas, clape și trompetă cu influențele de jazz și rock ale anilor ‘70.

Kimmo Pohjonen (FI)

A revoluționat acordeonul, instrument la care cântă de la vârsta de 10 ani și pe care l-a modificat radical. E un artist care schimbă permanent paradigmele concertelor, oferind un adevărat performance în care include elemente de dans, intervenții vocale și efecte vizuale. Numit de publicația All About Jazz „un artist care nu face niciun compromis când se aventurează în genurile muzicale ce-i trezesc interesul”, Kimmo concertează atât în formulă solo, cât și în colaborări precum cele cu Kronos Quartet, cu o parte dintre membrii King Crimson sau în formula de trio, alături de cele două fiice. Va fi, indiscutabil, unul dintre cele mai fierbinți recitaluri ale acestei ediții.

Comentarii