picture

SoundArt Festival 2019

02 Martie
757
.
Recomandă Favorite

SoundArt Festival, evenimentul dedicat stilurilor progressive și stoner rock/metal, revine cu ediția numărul trei în perioada 8, 9 și 10 martie 2019. Line-up complet: Riverside, Planet of Zeus, Sunnata, Weedpecker, Perihelion, Lesoir, Gorilla Pulp, Purple Caravan, Viper Soup Complex, Stonus, Zammorian și Mihai Barbu Project.

Evenimentul se va desfășura în Quantic Club din București.

Abonamentele și biletele pot fi achiziționate de pe iabilet.ro.

Riverside - progressive rock/metal, Polonia

Riverside a fost înființată în 2001, în Varșovia, și are 7 materiale discografice la activ, majoritatea fiind lansate sub egida prestigioasei case de discuri Inside Out Records. Cel mai recent album al trupei, "Wasteland" a fost lansat în data de 28 septembrie, 2018. Asemănată deseori cu Pink Floyd sau Dream Theater, Riverside este una dintre cele mai bine cotate trupe de progressive rock din Europa.

Odată cu lansarea primului material discografic, "Out of Myself" (2003), succesul pe care l-a avut în Polonia a adus formației Riverside un contract cu casa de discuri americană Laser’s Edge, dar și o colaborare cu pictorul Travis Smith (Dewin Townsend, Anathema). Începând cu cel de-al doilea album de studio al trupei, "Voices în My Head", material lansat inițial în Polonia (Mystic Production) apoi relansat internațional sub egida InsideOut, Riverside și-a început cariera în adevăratul sens al cuvântului, concertând în întreaga lume și înregistrând vânzări masive, iar "Rapid Eye Movement" (2007), al treilea album de studio, a adus trupei o colaborare cu Dream Theater pentru segmentul european de turneu al legendarei trupe. În 2016, chitaristul Piotr Grudziski a decedat în urma unui stop cardiac, iar compilatia "Eye of the Soundscape", devine ultimul material înregistrat în formula clasică Riverside. Cel mai recent album de studio al trupei, "Wasteland", surprinde publicul cu un nou val de emoții puternice și acorduri magice de chitară.

Planet of Zeus – southern/stoner metal, Grecia

Planet of Zeus pot fi considerați cea mai renumită trupă grecească din zona stoner/southern. Cu patru albume la activ și un live lansat în 2018, trupă înființată în anul 2000 a urcat pe scenă de-a lungul timpului alături de Black Sabbath, Clutch, Ozzy Osbourne, Grand Magus, Truckfighters, Pentagram și au apărut până și la emisiunea radio a lui Bruce Dickinson de la Iron Maiden. Cu ocazia SoundArt Festival 2019, Planet of Zeus vor cânta pe 9 martie 2019 în Quantic.

Sunnata - stoner/sludge metal, Polonia

Descrisă de presa de profil ca fiind ritual heavy music, direcția muzicală a polonezilor de la Sunnata îmbină elemente de stoner/ sludge cu progressive și grunge. Trupa s-a format în 2013 și de atunci au lansat trei albume. Cel mai recent material de studio a fost lansat în 2018 și se intitulează "Outlands". Cunoscuți drept o trupă foarte expresivă în mediu live, Sunnata a cântat la Tallinn Music Week, Desertfest Berlin, Dome of Rock și au împărțit scena cu Mastodon, Uncle Acid and the Deadbeats, The Sword și Kylesa. În 2019, Sunnata vor zgudui din temelii pereții din Quantic Club când vor participa la SoundArt Festival 2019.

Weedpecker - stoner/psychedelic metal - Polonia

Maeștri ai stonerului psihedelic îmbinat cu influențe grunge, Weedpecker și-au început călătoria în 2013 când frații Dobry au decis să experimenteze cu un sunet bazat pe riffuri grele. Dacă primul material Weedpecker se înscria în zona clasică a stonerului, noul album din 2018 ne prezintă o trupă mult mai interesată de zona psihedelică și progresivă printr-o abordare de jam în care fiecare piesă este imprevizibilă.

Lesoir - artrock, Olanda

Lesoir îi însoțesc pe Riverside pe parcursul turneului european din 2019. Trupa s-a înființat în 2010, iar stilul abordat este dificil de definit din cauza compozițiilor complexe ca structură și a disonanțelor ritmice care presară muzică Lesoir. Dacă progresivul poate fi găsit la bază, Lesoir nu se sfiesc nici de la pasaje de jazz sau chiar math-rock. Cel mai recent al albumul, "Latitude," a fost lansat în 2017. Lesoir se consideră influențați de Anathema, Porcupine Tree, Steven Wilson și The Gathering.

Perihelion - avantgarde/post-black metal - Ungaria

Perihelion a luat naștere în anul 2014 și a devenit în scurt timp unul dintre cele mai originale proiecte post-metal din Ungaria. Având rădăcinile deja formate în grupul Neokhrome (2001-2014), formația Perihelion a lansat sub semnătura sa două EP-uri și trei albume full-lenght: "Nap fele nez" (2016, EP), "Perihelion" (2014), "Zeng" (2015), "Hold" (EP 2016) și "Orveny" (2017) livrând cu fiecare în parte aceeași atmosferă haotică, magică și grandioasă care o caracterizează.

Gorilla Pulp - blues, stoner rock, Italia

Gorilla Pulp este o trupă italiană care canalizează influențele lor blues, psychedelic, stoner rock și heavy metal din anii '70 într-un mod unic. Înființată în 2014 de Maurice Flee (vox / chitară) și Choris (bas), formația a fost completată de Vernati (chitare) și Bulldozer (tobe). În 15 decembrie 2014 primul EP a fost lansat de Mother Fuzzer Records din Dublin. "Peyote Queen", albumul de debut a văzut lumina zilei în 2016 prin intermediul Retro Vox Records. Trupa a apărut mai târziu cu piesa "Witchcraft" pe o compilație alături de legende ale stilului precum Pentagram, Saint Vitus, Hawkwind șamd. Cel mai recent material al trupei se numește "Heavy Lips", lansat în 2017.

Purple Caravan – stoner/hard rock, România

Purple Caravan este o trupă tânără de stoner/hard rock cu influențe heavy și psychedelic din Craiova, înființată în 2017. Sound-ul Purple Caravan este descries ca o combinație între rock-ul anilor ’70, grunge, southern rock, totul împachetat într-un pachet fuzzy. Trupa a împărțit scena cu formații precum Fry Days, Cardinal, The Demon's Claws sau The Noise Figures. Sunetul Purple Caravan este inspirat din trupele consacrate ale acestui gen, cum ar fi Sleep, 1000mods, sau Kyuss.

Viper Soup Complex – progressive metal, Malta

Viper Soup Complex și-au început activitatea în 2012 cu scopul de a dezvolta un sound progresiv cântat într-un stil rebel sau chiar absurd cum îl descriu trupeții. Un alt aspect care evidențiază trupa este vocea remarcabilă a vocalistei, Annemarie Spiteri. Viper Soup Complex au urcat pe scenă în trecut alături de Spectic Flesh, Thurisaz, [IN MUTE], Until Rain și Enemy of Reality. Spre finalul anului 2018, trupa se pregătește să lansez Red Fugue, albumul de debut.

Zammorian - post-psychedelic/progressive post-rock, România

Zammorian sunt un colectiv de artiști și designeri români care se manifestă prin muzică, elemente vizuale și povești. Stilul muzical este instrumental, cinematic cu influențe din zona prog și electronic. Sub materialul compus se ascunde o mitologie bazată de povestiri și arcuri narative. Povestea completă va fi lansată ca un roman. Zammorian au apariții live impresionate în care folosesc elemente vizuale abstracte create de Awkwarizmi, artistul VJ al grupului. The Theory of Absence — Parts I & II este numele materialului de debut. Acesta va fi lansat în 2019 ca dublu album.

Mihai Barbu Project - progressive/ambient metal, România

Trupa a luat naștere din inițiativa lui Mihai Barbu în toamna anului 2017. Aceasta și-a creat propriul stil muzical prin îmbinarea elementelor de progressive și ambient metal, reușind astfel să aibă un sunet modern și complex. MBP a lansat pe platformele de streaming, albumul de debut, intitulat "A Lifetime Consequence", ce conține un material muzical cu o durată de peste 80 de mi minute. Piesele atacă conflictul interior al artistului și pacea regăsită odată cu finele compoziției.

Stonus – stoner/psychedelic, Cipru

Stonus este o trupă tânără din Nicosia, Cipru, formată din cinci membri. Crezul celor de la Stonus este “high voltage sounds – psycho/stoner party”. Din 2015, Stonus au lansat mai multe single-uri, EP-uri și un album de debut, “Lunar Eclipse” alături de o activitate live constantă cu show-uri în cadrul Unity Fest, Power of the Night Festival XII, Ayia Napa Youth Fest, Hard Rock Café Rising, Nicosia Rock Festival, School of Rock șamd. În luna octombrie, trupa a avut parte de o primire foarte bună din partea publicului în Londra.

Informații despre abonamente și bilete:

Abonamentele pot fi achiziționate la prețul de 150 de lei.

Bilete SoundArt Festival 2019 ziua I-35 de lei-trupe confirmate: Perihelion, Gorilla Pulp, Purple Caravan, Zammorian

Bilete SoundArt Festival 2019 ziua II-55 de lei-trupe confirmate: Planet of Zeus, Sunnata, Weedpecker, Stonus

Bilete SoundArt Festival 2019 ziua III-70 de lei-trupe confirmate: Riverside, Lesoir, Viper Soup Complex, Mihai Barbu Project

Începând cu prima zi a festivalului abonamentele și bilete pot fi achiziționate din Quantic la următoarele prețuri: Abonament-175 lei, bilet ziua I – 45 lei, bilet ziua II -75 lei, bilet ziua III – 90 lei.

Eveniment consacrat contemporaneității, SOUNDART Festival girează pentru ingeniozitatea muzicii experimentale moderne ca ferment al procesului sincretic. Primele trei zile ale festivalului vor fi completate de concerte susținute de numeroase și importante trupe aparținând sferelor rock Stoner și Progressive ale Europei.

 

Comentarii