picture

Sunetele orașului București, recomandările Zile și Nopți

05 Martie
338
.
Recomandă Favorite

Concertele perioadei 6-12 martie 2020 Pentru amatorii de muzică live, propunerile noastre pentru aceste zile şi nopţi sunt:

MARIZA 
Sala Palatului (sâmbătă 7 martie, 19:00)

Eclatanta Mariza revine la Bucureşti pentru un nou concert-eveniment la Sala Palatului în care ne va delecta cu liniile melodice ale Fado-ului cançao pe care sunt inserate inflexiuni de Jazz şi Gospel, precum şi sonorităţi care amintesc de ascendenţa sa nord-africană din partea mamei. 

THE TWISTERS
Green Hours (luni 9 martie, 20:00)

A Trip to Twisterland este titlul seriei de concerte a grupului a capella The Twisters, alcătuit din absolvente a secţiei de Jazz a Universităţii de Muzică: Nicoleta Gavriliţă, Izabela Simion, Marina Alexandra Arsene, Ana Dubyk si Roxana Ardelean. Cvintetul bucureștean trece cu naturalețe de la Jazz-ul anilor ’50 la șlagăre din anii ’90, fără să le scape și ocazia de a insera câte-o subtilă compoziție proprie, iar cântările lor sunt cu totul aparte. 

RIVERSIDE 
Quantic Club (joi 12 martie, 19:00)

Riverside, una dintre cele mai rafinate trupe de Rock din Europa de Est, revine în România în formulă oficială de cvartet, prin cooptarea ca membru cu drepturi depline al chitaristului Maciej Meller, altfel deja de trei ani alături de Mariusz Duda (voce, bas, ch.), Piotr ‘Mitloff’ Kozieradski (bat.) şi Michał Łapaj (clape), triumvirat creativ rodat încă din 2003. 

ZMEI3 
Expirat Club (joi 12 martie, 20:00)

Concertul grupului muzical româno-german - Mihai Victor Iliescu (concept, chitară, voce), Paula Ţurcaş (voce), Oli Bott (clape) - care a creat la Berlin un nou stil muzical, Rough Romanian Soul, ce îmbină influențe de Folk-Jazz cu atitudine Punk-Rock și cu un sound avangardist cu accente psihedelice, este intitulat Romanian Love Songs, fiind dedicat iubirii şi prieteniei, mai ales că pe scenă vor urca invitaţi precum Petra Acker, Elijah Saint şi Nelu & Adam.

PINK TURNS BLUE
Control Club (joi 20 februarie, 21:00)

Labelul clujean Waves With No Ends va sărbători 5 ani de existență și în București printr-un eveniment care a atras atenția publicului amator de Post-Punk și New Wave, cărora piese din anii ’80-’90 precum Your Master Is CallingI Coldly Stare Out sau If Two Worlds Kiss le răsună încă pregnant în timpane. Originară din Berlin, influenta trupă Pink Turns Blue s-a lansat de curând în turneul care celebrează... 35 de ani de activitate, iar pionerii teutoni a subgenurilor Darkwave și Cold wave, al căror LP apărut relativ recent se numește The AERDT – Untold Stories, vor concerta la Control alături de artiștii timișoreni de la Arc Gotic

Pe larg recomandările ZILE ȘI NOPȚI, semnate de Ioan Big, Publisher Zile și Nopți.

Comentarii