picture

Noi măsuri anti-coronavirus în România

11 Martie
136
.
Recomandă Favorite

Răspândirea virusului COVID-19 atrage după sine noi restricţii. În perioada 11 - 31 martie,se suspendă toate activităţile la care participă peste 100 de persoane, din cadrul instituţiilor culturale, sportive sau religioase. Măsura afectează concertele de club din țară.

După măsura luată pe 8 martie, de interzicere a activităților cu participarea a peste 1000 de persoane, șeful DSU, Raed Arafat, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, au anunțat astăzi (11 martie) noi restricții ce se impun pentru limitarea răspândirii coronavirusului în România. Astfel, până pe 31 martie, cu posibilitate de prelungire, se suspendă toate evenimentele culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment din spații închise, cu participarea a peste 100 de persoane. Sub incidența acestei restricții intră cluburile din țară, teatrele și inclusiv sălile de cinema.

Decizia autorităților va afecta aproape toate concertele programate în țară în luna martie, fiind listate în această perioadă în jur de 80 de evenimente.

Considerând publicul restrâns acceptat în acest moment în sălile de concerte, aproape toate evenimentele din perioada 11 martie - 31 martie vor fi afectate de această măsură. Cel mai probabil, multe dintre ele vor fi amânate la o dată ulterioară.

În România sunt confirmate până la ora actuală 31 de cazuri de coronavirus. La nivel mondial se înregistrează peste 128.588 de cazuri, zonele cele mai afectate fiind China (80.788 de cazuri), Italia (10.149 de cazuri) și Iran (9.000 de cazuri). Țara care a înregistrat cele mai multe decese este China (3.158), urmată de Italia (631), declarată recent zonă roșie.

 

BTS a fost primul grup muzical care a anulat concerte din cauza epidemiei de coronavirus, Green Day și-a amânat turneul din Asia, Slipknot și-a amânat concertele și propriul festival Knotfest Japan, Miley Cyrus a provocat anularea concertului umanitar din Australia,  Pearl Jam și-a amânat concertele din America de Nord, iar Festivalul Tomorrowland Winter din Franța a fost anulat din cauza coronavirusului.

 

Comentarii