picture

"NICK CAVE ALONE" la Alexandra Palace din Londra

14 Iulie
361
.
Recomandă Favorite

Un film-concert de excepție

Urmărește un film-concert de excepție, cu Nick Cave (singur) live la Alexandra Palace din Londra.  Filmul-concert a fost înregistrat în luna iunie și se va difuza online doar pe 23 iulie 2020. Vizionarea se face contracost, prin achiziția unui bilet.

Concertul a fost filmat de premiatul cineast Robbie Ryan (The Favorite, Marriage Story, American Honey) în spectaculoasa sală West Hall de la Alexandra Palace din Londra. Durata concertului este de aproximativ 90 de minute. Bilete se pot cumpăra de aici

Concertul se va difuza pe 23 iulie de la ora 22.00 (ora României) iar un bilet costă 16 lire (aproximativ 85 lei).

Vezi aici filmul de promovare al evenimentului:

În cadrul acestui concert unic, publicul din întreaga lume va avea șansa de al vedea pe Nick Cave cântând melodii din întregul său repertoriu, inclusiv piese rare pe care majoritatea fanilor le vor auzi pentru prima dată. În concert, Nick Cave va interpreta melodii și de pe cel mai recent album al său, Ghosteen.

Informații importante:

♥ Filmul va fi difuzat online ca o experiență live și nu va fi disponibil online după eveniment.
♥ În timpul concertului nu vei putea da “pauză”, “rewind” sau “fast forward” la stream.
♥ Filmul concert se poate vedea pe smartphone, laptop, SmartTv.
♥ Ca să vezi concertul trebuie să introduci pe site-ul  dice fm cele 4 cifre (cod unic) de pe bilet.
♥ Mai multe informații aici

IDIOT PRAYER. CÂTEVA CUVINTE DE LA NICK CAVE, 13 iulie 2020

"Idiot Prayer își are originea în evenimentele de tipul „Conversations With…”, pe care le-am realizat în ultimul an. Mi-a plăcut să interpretez versiuni destructurate ale cântecelor mele la aceste spectacole, distilându-le în formele lor esențiale - cu accent pe transmiterea cuvintelor. Am simțit că redescopăr piesele din nou și m-am gândit să intru într-un studio și să înregistrez aceste versiuni reimaginate la un moment dat – când aș fi găsit ceva timp.

Apoi, cum știm, toată lumea a intrat în carantină. Turneul internațional din 2020 cu „Bad Seeds” a fost amânat. Studiourile s-au închis. Sălile de concerte s-au închis. Și lumea s-a scufundat într-o liniște stranie, de introspecție.

În această perioadă, am început să mă gândesc nu doar să înregistrez aceste piese, ci să le și filmez Astfel am format o mică echipă (ce îi include pe marele cineast, Robbie Ryan, pe Dom Monks responsabil cu sunetul, și pe editorul, Nick Emerson), cu intenția de a filma aceste piese imediat ce va fi posibil să revenim într-un fel la lucru.

În acest interval, cât am stat acasă, am căutat variante în care să pot cânta mai multe piese în formatul „Conversations With...” – piese noi, piese de pe albumul Ghosteen, piese ale trupei Grinderman, precum și melodii de la începuturile Bad Seeds, sau orice altceva.

Am lucrat cu echipa de la “Alexandra Palace” – o sală de concerte unde am cântat și pe care o iubesc – și am rezervat o dată pentru a filma imediat ce li s-a permis să redeschidă clădirea. Am avut o echipă de producție uimitoare, iar ceea ce au reușit să facă în această situație extraordinară a fost o minune. Înconjurați de ofițeri Covid, echipați cu termometre, operatori și electricieni cu măști și găleți de gel dezinfectant, am creat împreună ceva foarte ciudat și foarte frumos, plin de emoțiile acestor vremuri incerte, dar care nu a fost în niciun fel subjugat de acestea.

Nick Cave by Tino Vacca

Nick Cave will release 'Distant Sky - Live in Copenhagen' on September 28. (TINOVACCA PHOTO)

Idiot Prayer reprezintă filmul final dintr-o trilogie - împreună cu „20,000 Days on Earth” și One More Time with Feeling’ și este punctul culminant și sincer al acesteia. Idiot Prayer este o rugăciune în neant – singur la Alexandra Palace. Sper să vă placă la fel de mult cât mi-a plăcut mie să îl realizez."

Nick Cave

Comentarii