picture

Ucigașii lui Run-DMC’s Jam Master Jay, au fost acuzați de crimă după 18 ani

18 August
101
.
Recomandă Favorite

Procurorii federali au acuzat luni 17 august 2020 doi bărbați în legătură cu uciderea din 2002 a lui Jam Master Jay de la Run-DMC.

Procurorii federali au acuzat luni 17 august 2020 doi bărbați în legătură cu uciderea din 2002 a lui Jam Master Jay de la Run-DMC. Un reprezentant al Biroului Procurorului Statelor Unite a confirmat pentru Rolling Stone că i-a acuzat Ronald Washington, 56 de ani, și Karl Jordan, Jr., 36 de ani, fiecare pentru infracțiunea de omor în timp ce erau implicați în traficul de droguri și un alt proces de omor în legătură cu folosirea armelor de foc. Jordan, care a fost arestat duminică, a fost, de asemenea, acuzat în șapte capete de acuzare pentru trafic cu cocaină între aprilie și iunie 2017 și unul pentru distribuirea cocainei. El a fost condamnat luni și a pledat nevinovat dar va fi încarcerat până la proces. Washington, care se află în prezent într-o închisoare federală pentru tâlhărie, va fi judecat la o dată ulterioară.

„La 30 octombrie 2002 sau aproximativ 30 ... pârâții ... s-au angajat într-o acțiune ilegală privind distribuirea a cinci kilograme sau mai mult dintr-un amestec sau o substanță conținând cocaină, o substanță prevăzută într-o anexă a unei legi privind traficul de substanțe interzise (anexa II), au premeditat și dus la îndeplinire uciderea lui Jason Mizell, cunoscut și sub numele de „Jam Master Jay”, se arată în rechizitoriu.

"Se presupune că inculpații l-au ucis cu sânge rece pe Jason Mizell, un act descalificant dar care a fost probat datorită detectivilor, agenților și procurorilor dedicați care nu au renunțat niciodată la acest caz", a declarat procurorul american Seth DuCharme."Acuzațiile anunțate pe 17 august 2020 încep să ofere o dreptate familiei și prietenilor victimei și certifică faptul că statul de drept va își îndeplinește rolul, indiferent dacă toate acestea vor dura zile, luni sau decenii."

Jam Master Jay a fost împușcat mortal în Queens, New York, în timp ce se afla într-un studio de înregistrare pe 30 octombrie 2002. În ciuda a cinci sau șase martori existenți, poliția nu a arestat pe nimeni la acea vreme, dar în termen de o lună, autoritățile au afirmat că urmăresc un traficant de droguri condamnat , care a fost identificat în timpul atacului armat. La acea vreme, autoritățile au declarat că Jay a fost ucis în urma unei dispute financiare, dar arestarea de luni oferă o imagine mai clară a ceea ce s-a întâmplat.

Procuratura susține acum că Washington și Jordan au intrat în studio în jurul orei 19:30, în acea noapte și au amenințat cu arma o altă persoană alflată la fața locului, cerându-i să se întindă pe podea. Atunci, se presupune că Jordan s-a apropiat de Jay și tras două focuri de armă, unul dintre gloanțe spre cap, ceea ce i-a provocat moartea. Al doilea glonț a lovit o altă persoană din studio în picior.

„Ancheta a dezvăluit că, înainte de uciderea sa, Mizell a încercat să-l excludă pe Washington dintr-o tranzacție cu mai multe kilograme de narcotice și în mai multe state”, se arată în scrisoare. „Urmare a acestei decizii, Washington și Jordan au plănuit uciderea și l-au executat în cele din urmă pe Mizell.”

Articolul complet - versiunea în limba engleză, aici.

Comentarii