picture

ANIVERSARE: Jerry Lee Lewis şi ale sale “great balls of fire”

06 Octombrie
63
.
Recomandă Favorite

A înregistrat în celebrul Sun Studios din Memphis şi a cântat cot la cot cu Elvis Presley, Carl Perkins şi Johnny Cash în anii ’50, când a fost numit “rock & roll’s first great wild man”.

A înregistrat în celebrul Sun Studios din Memphis şi a cântat cot la cot cu Elvis Presley, Carl Perkins şi Johnny Cash în anii ’50, când a fost numit “rock & roll’s first great wild man.

În timp ce Beatles cucereau America, Jerry Lee Lewis a recâştigat Europa în anii ’60... după ce s-a stins scandalul căsătoriei sale cu verişoara minoră. Timp de decenii, de la Whole Lotta Shakin’ Goin’ On şi Sweet Little Sixteen la Me and Bobby McGee şi Chantilly Lace, muzica lui a făcut să danseze milioane de oameni de pe planetă, inclusiv pe români când a concertat la Braşov în cadrul festivalului Cerbul de Aur în 1993. Viaţa sa personală a avut întotdeauna, precum felul în care cântă la pian... un ritm îndrăcit! Jerry Lee Lewis s-a însurat de 7 ori (prima dată la 16 ani), a fost arestat fiindca ar fi vrut să-l ucidă pe Elvis, a intrat în clinciuri cu media fiind credincios dar nu şi religios, şi-a împuşcat din greşeală basistul, i-au fost confiscate regulat părţi din avere fiind suspectat de evaziune fiscală, şi-a concediat propria fiică pe care a dat-o apoi şi-n judecată, şi lista poate continua... supranumele-i de ‘The Killer’ nu vine doar de la incendierea pianului cu o sticlă de Coca Cola plină de benzină.

De Ioan Big

Vezi articolul integral aici.

Comentarii