picture

Tears for Fears revin cu un album nou după o pauză de 17 ani

07 Octombrie, 2021
846
.
Recomandă Favorite

Trupa britanică de pop progresiv, Tears for Fears, va lansa în luna februarie a anului viitor materialul discografic numit „The tipping point”.

Trupa britanică de pop progresiv, Tears for Fears, va lansa în luna februarie a anului viitor materialul discografic numit „The tipping point”. Puteți asculta mai jos piesa care dă titlul albumului, lansată astăzi, 7 octombrie.

„The tipping point”, înregistrat la „Concord Records”, este primul album scos de Tears for Fears după cel din 2004, numit „Everybody loves a happy ending”. Noul album va fi disponibil începând cu data de 25 februarie.

Piesa proaspăt lansată este inspirată din viața personală a lui Roland Orzabal. Acesta a inglobat în melodia sa durerea neputinței pierderii unei persoane dragi din cauza unei boli necruțătoare.

„Înainte ca totul să meargă bine cu acest album, am trecut, ani de-a rândul, prin tot felul de greutăți. Am reușit să-l scoatem la capăt numai când ne-am unit forțele cu adevărat în fața tuturor problemelor”,

spune Orzabal. Am reușit să găsim un echilibru în acest „du-te, vino” al vieților noastre și asta a funcționat foarte bine.

„Daca acel echilibru nu este stabil în procesul de creare a unui album Tears for Fears, atunci tot ansamblul nu funcționează, nu stă în picioare”, adaugă Curt Smith. „Ca să fie mai simplu, noi trebuie să dăm oamenilor sunetul specific trupei noastre. Oamenii vor să audă exact ce înseamnă Tears for Fears. La asta a trebuit să cădem amândoi de acord.”

Alături de Orzabal și Smith pentru acest album s-a alăturat și vechiul lor colaborator Charlton Pettus. Totodată, din echipa de producție mai fac parte și producătorii și compozitorii Sacha Skarbek și Florian Reutter.

„Ne cunoaștem de foarte multă vreme și am lucrat împreună încă de la început, iar asta a creat o legătura care a devenit familială. Deci, e mult mai diferită legătura asta decât o simplă prietenie”,

spune Smith.

„E mai diferită și față de o căsnicie. Este ca și cum ai lucra cu fratele tău. Un tip de legătură care nu se poate rupe. Poate să fie șubredă, dar nu se poate rupe. Te separi pentru o vreme, pentru că așa este normal, dar în final te regăsești cu oamenii aceia.”

În urmă cu puțin timp, „Tears for Fears” au fost premiată la Ivor Novello Awards cu distincția „Cea mai bună colecție de cântece”.

Tears For Fears: The Tipping Point

  1. No Small Thing
  2. The Tipping Point 
  3. Long, Long, Long Time
  4. Break The Man
  5. My Demons
  6. Rivers Of Mercy
  7. Please Be Happy
  8. Master Plan
  9. End Of Night
  10. Stay
Comentarii