picture

Alexandrina Hrisov

  • Alexandrina Hrisov
  • Pop
  • 2011
1699
.
Recomandă Favorite

Cântă și compune cel mai mult cu pianul în față, iar pe scenă aduce adesea o întreagă orchestră pentru a-și putea exprima viziunea muzicală. E diferită și o știe foarte bine. Mai întâi scrie poezii, apoi le caută o melodicitate, le transpune pe muzică. Pictează muzical, dar și cu pensula în mână.

E un alt fel de artist pentru piața din România, este genul de artist complet, după școala Bjork-Tori Amos. E genul de cântăreață pe care românul de rând nu o bagă în seamă și se întreabă ‘Ce o vrea să spună prin versurile alea?’ după ce-i ascultă piesele.

La fix cinci ani după lansarea captivantului său album de debut, ‘Omul de lut’, Alexandrina revine acum cu o nouă colecție de cântece rafinate, numită ‘Flori de spin’. Discul te întâmpină cu un ‘Intro’, construit în jurul unor instrumente cu coarde, peste care interpreta așterne un glas atmosferic, fără a folosi cuvinte. Ulterior poezia sa se desface precum o floare pe piesa ce a dat numele albumului – o minunăție, se pot auzi chiar și păsări cântând, pe lângă clasicul pian și vocea sa caldă.

E un început copleșitor, e mult peste ceea ce te ai aștepta să auzi pe un album românesc. ‘Spre sud’ aduce în prim plan un lirism rafinat, asortat cu o partitură de claviatură ce o pune pe Alexandrina alături de daneza Agnes Obel. Orizontul se diversifică și mai mult prin ‘Tu cu soarele’, o piesă organică în care interpreta își aruncă în joc metaforele cu un glas suav-melancolic: ‘Tu cu soarele răsari/Eu cu luna am plecat’.

Comentarii