picture

The Script

  • The Script
  • Rock
  • 2007
469
.
Recomandă Favorite

Au lansat pentru prima dată muzică în 2008. Trupa este formată din vocalistul Daniel O'Donoghue, chitaristul principal Mark Sheehan și bateristul Glen Power.

Trupa s-a mutat la Londra după ce a semnat cu casa de discuri Sony Label Group și și-a lansat albumul de debut eponim în august 2008, precedat de single-urile de succes „The Man Who't’T Be Moved” și „Breakeven”. Albumul a ajuns numărul unu atât în Irlanda, cât și în Marea Britanie. Următoarele trei albume ale lor, Science & Faith (2010), #3 (2012) și No Sound Without Silence (2014), toate au fost în topul albumelor din Irlanda și Marea Britanie, în timp ce Science & Faith a ajuns pe locul trei în SUA.

Single-urile de succes din albumele lor sunt „Hit for the First Time”, „Nothing”, „Hall of Fame” și „Superheroes”. Cel de-al cincilea album de studio al trupei, Freedom Child, a fost lansat pe 1 septembrie 2017 și are în top 20 Marea Britanie single "Rain". Muzica trupei a fost prezentată în programe de televiziune precum 90210, Ghost Whisperer, The Hills, Waterloo Road, EastEnders, Made in Chelsea și The Vampire Diaries.

Solistul Danny O'Donoghue a fost, de asemenea, antrenor la The Voice UK pentru sezoanele 1 și 2, înainte de a părăsi spectacolul pentru a se concentra mai mult pe trupă. Trupa a câștigat trei premii Meteor Ireland Music Awards, două World Music Awards și au primit două nominalizări la Premiile Brit. The Script a vândut peste 20 de milioane de albume în toată lumea.

Comentarii