picture

Bastille

  • Bastille
  • Pop
  • 2010
198
.
Recomandă Favorite

Aceasta a început drept proiect al solistului Dan Smith, dar ulterior s-a dezvoltat ca o formație prin venirile bateristului Chris 'Woody' Wood, basistului/chitaristului Will Farquarson și clăparului Kyle Simmons.

Numele grupului provine de la Ziua națională a Franței, cunoscută și ca Ziua Căderii Bastiliei (numită Bastille Day în engleză). Evenimentul, care este celebrat pe 14 iulie, coincide cu ziua de naștere a vocalistului.

După un început de carieră la o casă de discuri independentă, cvartetul a semnat, în 2011, un contract cu Virgin Records. Primul album al acestora, Bad Blood, a fost lansat în martie 2013 și a debutat pe prima poziție în UK Albums Chart. În 2014, aceștia au fost nominalizați la patru categorii de la Premiile BRIT, unde au și câștigat la secțiunea British Breakthrough Act.

Până la sfârșitul anului 2014, Bastille vânduse deja 5 milioane de albume în Statele Unite și 2.5 milioane în Regatul Unit.

Discografie

  • Bad Blood(2013)
  • Wild World(2016)
  • Doom Days(2019)
  • All This Bad Blood(2013)
  • Other People's Heartache(2012)
  • Other People's Heartache, Pt.2(2012)
  • VS. (Other People's Heartache, Pt. III)(2014)
  • Other People's Heartache, Pt. 4(2018)
Comentarii